Oleje do kuchni

Każdy zna pokarmy, które należy jeść, które poprawiają zdrowie,

chociaż sposób, w który gotujemy, może być równie istotny.

Niżej ściąga z olejów do kuchni


https://kardiolog-warszawa.waw.pl/

1. Olej rzepakowy

Olej rzepakowy to popularny olej wśród wielu lekarzy

twierdząc, iż jest możliwość obniżenia ryzyka

chorób serca. Olej ma niską zawartość tłuszczów nasyconych,

bogaty w tłuszcze jednonienasycone i oferuje to, co najlepsze

skład kwasów tłuszczowych na tle innych olejów.

Możesz użyć oleju rzepakowego do smażenia, jako marynaty

a nawet podczas smażenia w niskiej temperaturze. To ma

łagodny smak, który sprawia, że ​​jest toż dobry olej do potraw

które mają wiele przypraw. W przeciwieństwie do innych olejów, to

nikt nie będzie kolidował ze smakiem posiłku.

2. Oliwa z oliwek

oliwa z oliwek jest nader wyrazisty smak z dużą ilością

składników zdrowych dla serca. Olejek jest bogaty

tłuszcz jednonienasycony, pomaga obniżyć poziom cholesterolu

poziomy i zmniejszają ryzyko raka. Jest też bogaty

zawiera przeciwutleniacze i jest niezwykle długi okres przechowywania.

Pomimo iż można go wykorzystywać do gotowania, to jest

najzdrowsze na surowo, np. z sałatką lub

sos do maczania. Kiedy używasz go do gotowania, ty

należy podgrzewać w niskich do średnich temperaturach, robiąc

pamiętaj, aby unikać wysokiej temperatury.

3. Masło

Masło to jedno z produktów spożywczych, które istnieje od wielu,

mnóstwo lat. Masło dobrze smakuje a jest źródłem

witaminy A także innych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak

E, K, a nawet D. Masło jest również wytwarzane z naturalnego

składników, a nie chemicznie lub sztucznie

obrobiony.

Możesz użyć masła do gotowania, pieczenia, a nawet jako

i rozprzestrzenianie się. Można go także łączyć z kremowymi sosami,

marynaty, pieczone potrawy, a nawet chleb.

4. Margaryna

Margaryna została po raz pierwszy wprowadzona jako alternatywa dla

masło wysokotłuszczowe. Jednak kiedy został utworzony po raz ważny,

był wypełniony tłuszczem trans, substancją, którą my

teraz wiem, podnosi zły cholesterol.

Margaryna jako olej kuchenny dobrze smakuje, jest prostsza

w tłuszczu niż większość olejów i masła, oraz to całkiem

łatwo się rozprowadza. Jest widoczny w nowych wersjach

różne produkty oraz dobre źródło witaminy E.

Jeżeli chodzi o gotowanie na olejach, są

kilka do Twojej dyspozycji. Jest o wiele dużo niż

co jest tutaj wymienione, chociaż te powyżej są

najbardziej popularne. Zdrowe odżywianie wiąże się z gotowaniem

zdrowa żywność – czyli tak naprawdę Twój olej do smażenia

zajmuje centralne miejsce.

Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.